bandar pelancongan. Belah malam pula boleh berBBQ bersama di tapak perkhemahan yang disediakan. Contohnya Melaka. Kalau ada kena lah cepat-cepat booking. Syoknya. - 100 meter ke Pantai Puteri - Aktiviti Laut seperti camping, sukan laut, memancing - 100 meter ke fresh seafood stalls - 50 meter ke Barkat Roti John yg sangat terkenal di Melaka. Tempat penginapan ini berada 800 meter dari Pantai Sri Purnama serta menawarkan kemudahan barbeku dan parking peribadi percuma. D Alia Homestay ini juga tak kurang hebatnya. Dan kalau korang tercari homestay jenis keluarga di Ayer Keroh, Homestay Air Keroh Ainizie ni patut jadi pilihan utama korang. Rumah teres berbilik 4 ini sesuai untuk 8 orang tetamu tetapi mampu menampung sehingga 12 orang tetamu. Banyak juga homestay yg cantik dan menarik di Melaka. Alamat: Batu 22,Jalan Pengkalan Balak,78300 Masjid Tanah,Melaka. Kedua-dua unit rumah ini adalah 24 jam guarded ... Tarikan di Melaka 2020 Melaka adalah negeri yang kaya dengan pelbagai tarikan seperti tempat bersejarah, tempat shopping, tarikan zoo, berpuluh-puluh museum , pantai … Belah pagi berkursus, belah petang pula boleh buat aktiviti sukan tepi pantai. Ye dalam kapal iaitu di Qashrina Cruise. Yelah, Terengganu ni kan salah satu negeri yang terkenal dengan penyu maka tak hairanlah mengapa daku terus terbayangkan pasir putih pantai tatkala bercuti ke Terengganu ini. Boleh refer sini kalau nk ke pantai puteri, Bagus tu mamapp boleh booking homestay di pantai puteri melaka. Memang havoc la. 4 Lot Banglo Untuk Dijual Di Pasir Mas. Sekeliling rumah dihiasi dengan pokok-pokok yang menghijau dan pokok bunga yang bewarna-warni. Rasa seperti balik rumah mak ayah dekat kampung je. Seri Songket Villa. Untuk yang mencari homestay bajet, anda boleh menyewa apartment 1 bilik di sini dengan harga serendah RM160/malam. Tapi tu kena bayar lah ye. Baru provides accommodation in Melaka with access to a garden, a private beach area, as well as a shared kitchen. Lagi syok bila buka mata boleh nampak pantai terus. Menjadi pilihan para pelancong bila bercuti di Melaka, terutama di kawasan Ayer Keroh. Ada orang yang suka mencari penginapan di sekitar bandar, ada yang lebih suka menginap di kawasan sedikit jauh dari bandar. Dan kalau korang nak tau, kesemua restoran ikan bakar ni hanya terletak 2-3 minit pemanduan dari homestay. Macam last year kitorang ke Pantai Penarik, Terengganu-negeri favorite kitorang.Seronok untuk food hunting dan layan view laut dia. Memang sesuai untuk keluarga besar macam kitaorang ni. Homestay teres yang bertingkat dua ini dapat memuatkan sebanyak 12 tetamu. dah dekat antara satu sama lain, memang boleh jimat masa dan duit. Booking Penginapan sekarang. Dapat minum petang dekat depan tu pun best juga kan. Fefeeling macam dekat perkampungan orang putih pun ada. Itu baru travel companion kan, belum life companion. Rumah batu setingkat ni menawarkan 3 buah bilik berhawa dingin dan lengkap dengan peralatan memasak. Senang kata lengkap lah bila stay di sini. Alamat : 28, Jalan Nirvana 3, Taman Nirvana, 76400 Tanjung Kling, Melaka. Yang penting harga yang dikenakan sangat berpatutan. Bosan mandi kolam, boleh lah mandi air laut pulak. Sambil makan sambil terjun kolam. Homestay Masbro yang dinspirasi dari rumah Inggeris ni mampu menempatkan 6 orang dengan selesa serta dilengkapi dengan meja makan, ketuhar dan peti ais. ALA Beach Lodge menyediakan 2 buah banglo percutian tepi pantai Kubang Golok, Bachok, Kelantan. Homestay Bebudak Carl - Banglo Cantik Selesa Tepi Pantai Yang Dapat Mengamit Nostalgia | Bila ke Terengganu, tempat pertama yang terbayang di mata pastinya pasir pantai yang halus memutih. Semacam ada ketenangan di situ. Selain mempunyai … Best kan? Kepada yang mempunyai keluarga besar atau mahu membuat reunion & majlis keramaian, unit banglo untuk tampungan ramai juga tersedia untuk anda. Lambat-lambat nanti melepas. Tapi dekat sini, korang boleh menikmati pemandangan menghijau sepuasnya dan hirup udara segar. Sebagai anak jati melaka, maznee sendiri tak habis pusing lagi semua tempat ni. Berlalulah hari pertama … This beachfront property offers access to a patio and free private parking. So kalau korang merancang nak buat family gathering ke, family reunion ke, homestay Ligamas ni memang sangat sempurna. Banyak tempat alam semulajadi menarik dan bersih. Macam-macam makanan viral ada, tempat bersejarah, water park, pantai, zoo dan banyak lagi. Baru lah sihat para pekerja syarikat. Semoga bermanfaat untuk anda. Ombak Villa Port Dickson. ila dah ke Melaka ni, wajib lah melawat ke tapak warisan yang banyak terletak di tengah Bandar Hilir. ALA Markisa Homestay ===== 4 bilik tidur (10 pax) - 1 bilik pelbagai guna - 4 bilik mandi/shower/tandas - TV Njoi - ruang tamu yang luas - dapur yang lengkap - kemudahan BBQ - tempat parking yang luas - halaman luas menghadap pantai - akses terus ke pantai - … Nak ke kedai, pasaraya, restoran makanan segera pun dekat. Pelanggan Yang dihormati, sebarang pertanyaan Dan tempahan boleh terus berhubung dengan encik Hisham ditalian 016-616 6047 . Penting untuk pilih travel companion yang bagus. Antara tempat menarik yang berhampiran adalah Jonker Walk, A Famosa, Bukit St Paul dan pelbagai pantai di sepanjang Selat Melaka seperti Pantai Klebang dan Pantai Puteri, Melaka. Homestay Tepi Pantai. Peralatan memasak dan BBQ disediakan secara percuma. lama dah tak pergi ke bandar Melaka. See more of Homestay Banglo D'Super Melaka on Facebook. Sebuah rumah taman 'corner lot' yang mempunyai kolam renang yang sangat luas. Memang tempat yang sesuai untuk bercuti dengan keluarga dan saudara mara sambil-sambil melancong ke negeri Melaka tu. Tapi kena request masa booking ye. or. S. ebabnya tu salah satu faktor pelaris. ila bercuti ni, tak sah kalau tak cari pantai kan. Cuti dan pantai tu saling melengkapi orang kata. Kemudahan homestay sangat lengkap. Sedia menerima tempahan. Tak yah pening kepala nak berebut tempat letak kereta dah. Note that all charges will be made in currency of respective host country, and the exact amount to be paid will be shown during checkout. Jalan kaki 3 minit je dah boleh berkelah dan mandi laut. Sangat-sangat berbaloi!!! - Angin Laut Chalet terletak di tepi pantai Pengkalan Balak. 13. 7. Sekali pandang macam di luar negara lah pulak. dan pakaian. Macam dekat taman tema pulak rasanya. Selain tu homestay ini juga mempunyai dapur yang lengkap dengan microwave, peti sejuk dan cerek untuk kegunaan para tetamu. Memang berbaloi kalau ada homestay di Melaka. Tarikan utama penginapan di sini ialah lokasinya yang dikelilingi dengan pokok buah-buahan dan dalam suasana hutan yang sebenar. Nak hantar anak sambung belajar di UiTM Lendu dan tercari-cari homestay yang dekat dengan kampus tersebut dan juga tempat menarik yang lain, korang patut stay di Hanz Homestay. Boleh lah mereka berendam selama mana mereka nak. If you are looking for a homestay which has a village atmosphere, Tea Hill homestay is a great place to stay when you visit Melaka. Hotel dan homestay menjanjikan pengalaman berbeza semasa bercuti. Rumah ni mempunyai ruang luar berbumbung yang sangat luas dan juga gazebo untuk hirup angin luar. Semua ada. Get Quote Call 06-384 7628 Get directions WhatsApp 06-384 7628 Message 06-384 7628 Contact Us Find Table Make Appointment Place Order View Menu. Tapi nak lagi syok, korang juga boleh bermalam di dalam kapal. Bilik-bilik di sini walau nampak simple, tapi luas untuk seisi keluarga serta dilengkapi dengan kemudahan yang diperlukan termasuk wifi percuma. Dengar kata cadar setiap bilik telah diganti dengan cadar baru warna yang lebih ceria. Betul tu, saya pun pernah alami. Antara aktiviti menarik di sekitar chalet adalah seperti berenang, berkelah, camping, memancing dan sukan air di sepanjang pantai. Pastikan kita jaga keselamatan semasa di sana. Nak homestay yang ada swimming pool pun ada mimi. Ia juga menyediakan set peralatan BBQ seperti homestay lain, tuan rumah ini juga menyediakan air mineral, kopi & teh uncang dan gula, terasa seperti anda menyewa chalet resort dan bukannya homestay! Buat pelaburan dengan beli rumah di Melaka dan tukarkan menjadi homestay. DeZen's Guesthouse menyediakan penginapan yang bersih, selesa, ruang mencukupi dan dilengkapi dengan perabot untuk keselesaan anda semasa tinggal di homestay ini. Rasa nak bermalam dekat dengan kawasan tempat-tempat menarik di sekitar Melaka, nah 15 buah homestay yang korang boleh cuba. Desa Abah Ngan Mak Homestay terletak betul-betul di hadapan Pantai Pengkalan Balak, Melaka. Juga menyediakan peralatan BBQ, amat sesuai untuk anda dan keluarga atau sahabat handai berkelah, berbabeku selepas seharian bermandi-manda di tepi pantai. Muat untuk 5 orang dewasa dan 4 orang kanak-kanak. Di sini kami senaraikan homestay terbaik yang murah dan selesa di Pantai Pengkalan Balak dan Pantai Tanjung Bidara untuk percutian anda. elain dari Bandar Hilir, Ayer Keroh juga tak kurang menarik. Homestay ini menawarkan 3 buah bilik tidur dengan 2 buah bilik air. Mesti sakan dorang berendam dalam kolam tu kan. Kemudahan BBQ turut disediakan secara percuma. Menggamit memori zaman dulu kala bersama adik-beradik yang lain. Hotel . banyak je tempat makan menarik di sekitar homestay. Nak bergerak dari satu tempat menarik ke tempat yang lan sangat dekat. Asalkan kita sediakan duit semua ada, Wow, info detail jalan2x ke melaka. Homestay Tepi Pantai di Melaka. Terima kasih singgah ke sini sha. Lagi berbaloi dari duduk hotel. Ita Kamil Homestay, Banting Selangor. Tempat viral katanya. Namun, pantai yang sering dikunjungi adalah Pantai Pengkalan Balak dan Tanjung Bidara kerana airnya masih dijaga cantik bersih dan terdapat banyak resort dan homestay di Pengkalan Balak dan Tanjung Bidara yang murah serta cantik dan menarik. Ala macam rumah kotak di tepi Pantai Brighton di Australia tu. Melaka ni memang jadi antara destinasi popular untuk bercuti. Untuk sebarang pertanyaan tentang info dan bajet chalet atau banglo melaka murah boleh berhubung terus dengan pihak pengusaha chalet. Jaraknya hanya 800 meter je dari Jonker Street. Mak mak mesti suka stay dekat sini. Tak jauh mana pun sebenarnya. Land - For Sale. Rare kan. Untuk kaki durian, kaki nature, korang kena lah cuba stay sini. Bagus perkongsiannya.. Mudah untuk survey dan pilih.. Memang cantik-cantik dan menarik homestay nya. Biasanya bila bercuti, Dya akan bawak Aali ke Kundasang, Sabah. Syok woo duduk tepi laut sambil pekena coconut shake dan ICT dekat sana. Nak ke tempat-tempat menarik dan pusat pengajian tinggi pula hanya sekitar 10-25 minit perjalanan saja. Tempat letak kereta turut disediakan untuk kemudahan para tetamu. Rugi tak cuba. Review Puteri Qashrina Homestay terbaik di Pantai Puteri! Banyak … Facebook; Twitter; Bosannya duduk rumah lama-lama. Siapa yang dah pernah ke sini tau lah betapa best dan puas hati stay di sini. N. Nak ke Ayer Keroh, Klebang  dan Pantai Puteri pun mudah sebab dah ada jalan baru yang mudah diakses. Bukan ada satu unit, malah homestay ni menawarkan 3 unit homestay di dalam taman yang sama iaitu Homestay Idaman 40, Homestay Nuri 24 dan Homestay Nuri 23. Homestay paling best di Melaka. nice clean, and affordable for big family, so much facilities, hhuhu overall everthing is superb, and the bed is so clean. 5. Satu kolam bersaiz 10x10 dengan kedalaman 1 kaki sesuai untuk baby. De Lekir Guesthouse ini adalah sebuah rumah kembar bertingkat 2 yang mempunyai 4 buah bilik untuk penginapan 12 orang tetamu. Rumah ini mempunyai 4 bilik dan selesa untuk 10 orang. Tahun ni, tukar angin bawak anak cuti jalan-jalan ke homestay murah melaka, tepi pantai Qashrina. Bestnya!! Homestay Teratak Kasih Bandar Hilir Melaka. confirm sesak kan. Kalau boleh nak jalan kaki je dari homestay ke bandar tu. Lokasinya juga mudah di akses dan dekat dengan tempat tumpuan ramai. Boleh lihat contoh homestay di Melaka dalam senarai di bawah. Homestay Idaman 40 mempunyai 3 buah bilik tidur dan 2 buah bilik air manakala Homestay Nuri 24 dan Homestay Nuri 23 pula mempunyai 4 buah bilik tidur dan 2 buah bilik air. Rasa Macam Duduk Rumah Sendiri. Masa mama pergi cameron highland 2 kali tahun lepas, Mama booking homestay saja, Mama pun suka, sebab dah susun ikut lokasi, Sama lah kita, banyak nostalgia zaman membesar, Betul tu maznee, bukan naj ajar anak bermewah mewah. Kawasannya juga lapang dalam setengah ekar mampu memuatkan anda dan keluarga besar seramai 15 orang. Log In. 1- berada ditingkat 21,walaupun apartment tepi jalan, suasana sgt damai dan sunyi. Tiap minggu ramai je org ke sana samada bercuti atau ke kenduri. Rumah banglo 2 tingkat. 12 homestay terbaik di Ayer Keroh untuk makan angin bersama keluarga! Dengan kolam renang dewasa dan kanak-kanak di tengah-tengah antara bilik dan kemudahan BBQ serta bilik karaoke yang disediakan, percutian keluarga korang pasti akan jadi lebih menarik. Memang sangat mendamaikan. Siap ada wifi percuma lagi. Contohnya Homestay Teratak Kasih yang terletak betul-betul di Bandar Hilir. Rasa-rasa nak tengok artifak zaman Kesultanan Melayu Melaka dulu boleh lah singgah ke sini juga. Salah satunya ialah Desa Cheng Homestay - penginapan yang lengkap dengan hiasan minimalis yang sedap mata memandang. Oh ya homestay ni mempunyai 3 buah bilik yang selesa dan berhawa dingin serta 2 buah bilik air. Related Pages. Nak buat BBQ pun boleh. - Satu blok Chalet 11 bilik dengan pemandangan menghadap laut hanya 10 meter dari persisiran pantai yang putih bersih. The Garden @ Batu 8 Jalan Pantai terletak di Port Dickson. Cheng merupakan daerah yang terletak di tengah-tengah di antara tempat-tempat menarik yang ada di Melaka. Bagi kaki pancing pula, samaada memancing ikan laut menaiki bot atau kelong, pancing tepi pantai (depan tempat penginapan), atau memancing di muara suangi linggi. Tanah tepi pantai kemasin untuk dijual. Seperti yang korang tahu, Melaka tersangatlah panas. Homestay Seri Bidara ini cuma bertentangan dari Pantai Tanjung Bidara dan jika anda ingin bercuti, tenangkan fikiran, anda boleh berjalan kaki dari homestay ke pantai dalam masa 10 minit saja sambil dikelilingi rumah-rumah kampung di tepi pantai dan pokok nyiur melambai dibawa angin. Antara kemudahan yang disediakan ialah kemudahan kolam renang, BBQ, trampoline, taman permainan kanak-kanak dan beberapa kemudahan lain. 23 Julai 2018 6:38 PTG Ezna berkata … Banyaknya pilihan homestay ni. Dekat sangat dah tu. Terdapat 6 buah unit bilik keluarga mewah ditawarkan. Manakala untuk si ayah boleh memancing di tepi pantai tu je. Alamat: Lot 240,Batu 28,Jalan Kg Permatang,78200 Kuala Sg Baru Melaka. Ada 2 buah kolam renang. Ada dalam 2-3 kali jugakla ke sana. © 2013-2021 Softinn Solutions Sdn. Tapi bila sebut je Umbai, confirm korang akan relate dengan ikan bakar kan. Siapa tak kenal restoran seperti Muara Ikan Bakar Umbai, Restoran Ikan Bakar Terapung dan Restoran Ikan Bakar Parameswara. Sambil menghirup udara laut, sambil menikmati makanan bbq. Homestay Muslim Best dan Murah di Klebang. Memang rasa tenang setenangnya. Semoga bermanfaat. Lokasi Angin Laut … Walau kecik je negeri dia tapi banyak … Lambat sikit melepas. :). Homestay tepi pantai untuk di sewa di pantai padang kemunting, pengkalan balak, masjid tanah Melaka (14) Operating as usual. Homestay Banglo D'Super Port Dickson. Kami plan nak stay 3hari 2malam. Ada beberapa jenis bilik moden dan kayu yang ditawar di sini seperti bilik chalet kayu, homestay dan bilik jenis kabin dengan saiz yang berbeza untuk accomodate pelbagai jenis keluarga sama ada keluarga bersaiz kecil ataupun besar. Kelengkapan rumah semua ada. Terletak di Pantai Pengkalan Balak Melaka chalet di tepi pantai. Pantai puteri best, duduk puteri qashrina homestay kalau nak betul betul depan pantai dan dapat lihat laut, Kebetulan saya nak permi melaka bulan 3 ni semasa cuti sekolah. (1029363-M). Kalau korang plan bercuti ramai-ramai, dengan kawan-kawan atau family, korang patut stay di Homestay Damai ni. Boleh pilih ikut kesesuaian korang. Ni kalau bawa keluarga besar memang confirm seronok dan meriah. Jonker Street antara salah satu lokasi wajib singgah bila ke Melaka. Kami menyediakan senarai penginapan Homestay Melaka Murah, Apartment dan Hostel yang selesa untuk keluarga dan rombongan di Bandar Hilir dan Klebang, Melaka … Kemudahan bagi setiap Banglo: – 4 Bilik Berhawa Dingin – Ruang Tamu yang luas. Related Link: All Hotels Chalet Homestay in Pantai Pengkalan Balak Beach Syok tu. Hana Homestay di Kuala Sg Baru ini menjanjikan kepuasan pada para pengunjung kerana bukan saja ianya 6 minit dari pantai Pengkalan Balak namun, rumah yang memuatkan 30 orang tetamu ini mempunyai kolam renang persendirian. Kalau kata malas nak beasap berBBQ tu. Maznee pun teringin nak pergi. Jika ingin bercuti di Melaka, jom tempah Homestay Aishah Kemudahan yg lengkap utk penginapan yg selesa.... ️ 3 bilik yg luas, beraircond dan kipas siling. Katanya Hang Tuah dilahirkan di sini. Direct to the destination.. tak sesat pun...- Siti I. Yang penting lokasinya yang strategik dan mudah diakses. Jangan risau kalau takut anak-anak bosan sebab ada kolam renang disediakan di sini. Alamat: Lot 204, BT 29, Kampung Tengah, Kuala Sg Baru, 78200 Melaka. Sesuai untuk Hari Keluarga atau Company Trip kerana ia boleh memuatkan seramai 20 ke 25 orang. Pantai Klebang melaka mempunyai banyak kawasan tumpuan pelancong. Baru je dibuka kepada orang awal awal Feb 2020 yang lalu. Dekat Melaka ni apa jenis homestay di mana-mana lokasi semua ada. Homestay … Kalau buat gathering dengan famili ramai-ramai pun best jugak kan. Mana homestay Melaka ada kolam renang yang best ye?” Destinasi percutian tak asing lagi, itulah Melaka. Bila lagi nak berpeluang tidur dalam kapal kan. Walau terletak di tepi pantai, namun pemandangan di kawasan homestay terasa seperti di dalam taman je tau sebab dikelilingi dengan pelbagai jenis pokok yang menghijau. Untuk kanak-kanak, ada kolam renang yang terjaga kebersihannya. Homestay ni mempunyai ruang tamu dan ruang makan yang selesa untuk seisi keluarga berehat, 4 bilik tidur dan 2 bilik air yang bersih, kelengkapan memasak dan mesin basuh. Nak nginap di sini korang kena booking awal sebab tempat ni macam pisang goreng panas. Melaka ni asal buat homestay InsyaAllah laku kak. Terima kasih 16/10/2018 2°18'48.6"N 102°04'24.2"E . Tapi biasalah, kalau dah terletak di tengah bandar ni. 2 unit Banglo Semi-D rekabentuk bercirikan Rumah Melayu Melaka. Tak jauh dari lokasi homestay pun. Tak rasa macam duduk dalam bandar je. banyaknya homestay kat Melaka kan.. yelah ! Ruang makan sekeluarga juga disediakan. Rasa macam dekat rumah sendiri. Kota Bharu, Kelantan. Terdapat 4 jenis bilik yang ditawarkan dan terpisah antara satu sama lain iaitu Ketapang, Cocos, Kemboja dan Ixora. Akan tetapi, homestay ini hanya disewakan kepada tetamu beragama Islam sahaja. Homestay Wanchah adalah sebuah rumah teres unit sudut yang terletak di Dataran 1 Malaysia berhampiran dengan Pantai Puteri dan Museum Kapal Selam. This homestay provides a very comfortable accommodation and suitable for any events such as family gathering, … Yang ada hanya bunyi unggas, serangga dan siulan burung sebagai hiburan korang. Ady Johor Tepi Pantai Teluk Ramunia. This place is located in Tehel, Melaka and just a 10 minute off to Ayer Keroh toll and only 15 minutes to Melaka city. Ada ruang tamu dengan sofa, penghawa dingin, dapur yang lengkap dengan kelengkapan untuk memasak, peti sejuk untuk simpan lauk pauk dan makanan mudah rosak seperti, segar dan susu bayi yang di perah serta kemudahan seterika untuk gosok. Malam pertama tu kami buat bbq tepi kolam. Timeless Homestay adalah Homestay harga patut untuk keluarga muslim bercuti di Melaka. Nak masak boleh, nak panaskan lauk pauk dan. Best sangat kan. Bila bercuti ni kita nak juga rasa satu kelainan kan. Kalau korang dah bosan dengan kehidupan bandar dan nak rasa suasana kampung, Inap Desa Warisan Duyong ni lokasi yang sangat tepat untuk korang. Forgot account? Dengan suasana kampung  yang tenang dan mendamaikan serta reka bentuk rumah Melayu tradisional, memang syok kalau dapat berkumpul bersama ahli keluarga besar. So kalau korang yang suka memasak semasa bercuti, homestay Ainizie ni patut masuk dalam list korang bila ke Melaka. Macam rumah dalam taman pun ada. Tak rugi bawa famili bercuti ke Melaka kan? Macam kolam renang dekat hotel tau korang. Untuk cari penginapan di sini pun tak susah sebab banyak homestay yang beroperasi. Lagi best kolam renang tu dikelilingi dengan pokok-pokok yang menghijau dan landskap yang menarik. Lokasi homestay pula hanya 2 minit dari Bayou Lagoon Resort, 5 minit ke Zoo Melaka, 20 minit ke Bandar Hilir dan Medan Ikan Bakar Umbai. Selalunya setahun sekali Ana akan pergi bercuti dengan family Ana. Batu 12 Jalan Pantai Port Dickson 71250 Pasir Panjang Negeri Sembilan Telefon: 06-660 2626. Tengok lah hiasan luar chalet The Neem ni. Betul2 tepi pantai.. pantai landai … ... Terima kasih kongsi senarai homestay tepi pantai kat Melaka ni. Homestay Masam2Manis Melaka. Boleh lah merasa makan buah segar dari pokok kan. Ni lah masa nak bawa anak-anak dekat dengan alam semulajadi. Selalunya kalau nak pilih tempat bermalam, saya … Sesuai untuk Hari Keluarga atau Company Trip kerana ia boleh memuatkan seramai 20 ke 25 orang. Sebab banyak aktiviti yang boleh buat dalam ni. Mak ayah pun boleh join berendam sekali ok. Nak berendam sampai malam pun boleh. Mari kita rehatkan minda dan tonton dahulu video youtube yang bertajuk Ady Johor Tepi Pantai Teluk Ramunia ini. 50 Homestay Di Melaka [Rumah tepi pantai + Swimming pool] 50 Homestay Di Melaka [Rumah tepi pantai + Swimming pool] Ibu Syurga November 14, 2020 34 Ulasan. Sesuai untuk korang yang ingin untuk bercuti dengan tenang dan aman serta jauh dari kesibukan bandar bersama keluarga tercinta. Jika anda ada anak yang masih bayi, senang untuk basuh. Homestay di takuti hotel sebab harga mereka jauh lebih baik dan luas, Tq for sharing. Hotel. Ada 10 bilik siap kolam renang. Korang bila nak bercuti perkara pertama mesti nak cari penginapan yang ada kolam kan. Hehe. Selain itu, kemudahan … Betul tak? Automatik badan pun akan jadi sihat dan segar. Homestay ini terletak di tengah bandar Melaka dan dapat menjimatkan kos pengangkutan. Anda boleh tinggal di Homestay Banglo Casa Rasa Sayang yang terletak di tepi Selat Melaka . Homestay Damai Bukit Katil (Muslim Homestay), ak susah nak cari homestay dengan kolam renang dekat Melaka ni. Dont worry. Apa kan daya, jauh sudah daku merantau. Sekarang ni dah banyak, homestay Muslim yang menawarkan kemudahan kolam renang. Berhampiran d... gn Pantai Puteri dan Pantai Klebang utk yg gemar beriadah di tepi pantai. Berbagai2 tarikan dan kemudahan ada di Pantai Puteri Melaka dan juga sekitar Melaka. Dalam 5 minit je. Nak dobi baju pun ada. Alamat : 1, Jalan Impian 3, Taman Pinang Impian, 76400 Tanjung Kling, Melaka. Terletak di Tanjung Kling, homestay ini adalah hanya berjarak 5 minit dari pantai mengunakkan kenderaan. Homestay ada kolam renang di Melaka juga berdekatan dengan akademi laut malaysia,alam,kolej universiti islam melaka,kuim,kuala linggi,matrik londang,masjid tanah, pantai pengkalan balak,pantai tanjung bidara dan lubok cina.Pak Usop 0192710336 / … Boleh lah plan buat hari keluarga kan. Muat ke? 16/04/2015 . Ayer keroh memang strategik, nak balik pun senang dah dekat dengan tol, Pantai puteri memang best untuk pelancong. Sebelum Dya decide ke homestay tepi pantai Putri Qashrina ni, plan awalnya nak ke rumah sungai Bonda Rozita, tapi kat sana mahal dan kapasiti orang boleh stay ada … Kemudahannya juga mesra keluarga. 4 months ago Nice … Terdapat dua unit rumah Timeless Homestay yang boleh ditempah. *Terletak di Kg ... 2 Jan 2021 - mudah.my. Create New Account. Kalau jalan sambil berborak tau tau dah sampai. Sangat membantu sebab tengah planning family holiday kat Melaka. Korang boleh buat macam tu kalau korang stay di Little Family Homestay. Angin Laut Chalet adalah merupakan antara lokasi penginapan beristirehat best tepi pantai yang terletak di Pengkalan Balak Masjid Tanah Melaka. Yang penting jauh dari kesesakan jalan raya. Rasa macam bekhemah dalam hutan masa sekolah dulu pulak. Tu pun padat dengan orang ramai. saya mencari homestay yang murah dan boleh menampung pelajar seramai 40 orang termasuk pensyarah.jika ada apa ii info boleh lah share sikit dengan saya.saya masih tercari ii. Bersebelahan je 2 kolam ni. Tempah Sekarang. Nak basuh baju pun boleh. Lebih tenang katanya. “PENERANGAN HARTA TANAH” *Tanah tepi jalan utama Lubuk Jong-Tanah Merah(Jalan Tanah Merah Lama). The Orchard Wellness & Health Resort Melaka. Lokasi tepi pantai atau dekat kawasan peranginan bonus untuk homestay sentiasa laku. Berbaloi dengan harga yang dibayar. Cari dengan klik imej di atas dan cari yang ideal anda! Tempah di sini untuk harga promosi! Open today until 18:00. Hana Homestay (Ada Kolam Renang) Kuala Sg Baru Melaka, Homestay Bandar Melaka – De Lekir Guesthouse. Vacation Home Rental. Manakala satu lagi kolam bersaiz 20x10 dengan kedalaman 3 kaki sesuai untuk kanak-kanak biasa. Sesuai untuk terapi mata. Satu lagi homestay bercirikan seni bina rumah tradisional Melayu, Homestay Tepi Pantai Melaka yang terletak berhadapan Pantai Kuala Sungai Baru dan bersebelahan dengan ALAM (Akademi Laut Malaysia). Untuk pilihan penginapan lain di Melaka, klik di bawah, Operating hours: Mon-Fri, 9.00am - 6.00pm (except public holidays). Sila klik link ini untuk, senarai homestay terbaik di Pantai Klebang, Klik sini untuk pilihan homestay di ayer keroh, Homestay Puteri Qashrina, ada penginapan bentuk kapal cruise dan banyak lagi, Homestay Banglo Casa Rasa Sayang yang terletak di tepi Selat Melaka, Pengalaman bina rumah banglo [Kisah untuk iktibar pembaca], Kes tuntutan hak jagaan anak selepas penceraian, Hak penjagaan anak selepas bercerai dalam islam, Nikmat Terbaik | Bina rumah | Skincare review. 12 Tempat menarik di Bandar Hilir Melaka siang dan malam! Cuti-cuti dalam Malaysia pun best apa. Terbaik info kak. Testimonials. Bila tah nak berpeluang jln2 Melaka lagi. Tak perlu nak drive jauh-jauh. D Nelayan Beach Resort, Pengkalan Balak merupakan nama yang tidak asing lagi bagi pengunjung yang datang untuk menginap dan melakukan aktiviti seperti hari keluarga, reunion dan pelbagai aktiviti. Setiap unit boleh memuatkan 4 orang dewasa dengan selesa kerana dilengkapi dengan sebuah katil jenis queen dan sebuah sofa bed jenis queen juga serta lengkap dengan kemudahan seperti penghawa dingin, pemanas air dan pantri. Ada homestay yang menarik perhatian korang? Jangan risau sebab homestay ni menawarkan 7 buah rumah 2 bilik. Vacation Home Rental. Chalet Deruan Ombak (Pengkalan Balak ,Melaka) Chalet in Pantai Padang Kemunting. Peralatan memasak turut disediakan di central kitchen kot korang nak masak yang ringkas-ringkas kan. Esoknya sebelum pulang ke rumah, jangan lupa singgah pekena Coconut Shake Batu Berendam dan Kuih Keria Gula Melaka yang popular di Melaka ni. Siapa yang pernah ke sini tahu lah macam mana sesaknya jalan nak sampai ke sini. Kalau korang nak rasa macam tu, korang kena stay di Homestay Puteri Qashrina ni sebab lokasinya terletak betul betul tepi pantai. Limastiga ni terletak hanya 15 minit pemanduan dari Bandar Hilir, Kota A Famosa, Jonker Street, Mekaka River Cruise dan tempat-tempat menarik yang lain. Seronok … D Nelayan Beach Resort terletak di perairan laut Selat Melaka yang … Memang instagrammbale sangat. Berbagai2 tarikan dan kemudahan ada di Pantai Puteri Melaka dan juga sekitar Melaka. Not Now. Hanz Homestay merupakan rumah teres setingkat yang mempunyai 3 bilik 2 bilik air yang lengkap dengan kemudahan dan peralatan untuk keselesaan para tetamu. Rasa macam tak nak balik. Memang lain pengalamannya berbanding tinggal hotel di Melaka. Cantik kan. Tenang je rasa bila dikelilingi dengan pokok-pokok yang menghijau. Pilih je yang mana kena dengan selera korang. Jauh lebih besar dari bilik hotel melaka di bandar hilir. Sesuai sangat untuk korang yang datang bercuti dengan keluarga besar dan tercari homestay bajet namun masih menawarkan penginapan yang sangat selesa. Ala ala little cottage dekat luar negara je. Hati stay di homestay Puteri Qashrina ni sebab lokasinya terletak betul betul tepi pantai Melayu! Bercuti ramai-ramai, dengan kawan-kawan atau family, korang kena stay di sini ada 2 buah Banglo tepi... Tamu yang luas mampu memuatkan anda dan keluarga besar atau mahu membuat reunion & majlis keramaian, unit Banglo tampungan! Call 06-384 7628 Message 06-384 7628 Message 06-384 7628 Message 06-384 7628 get directions WhatsApp 06-384 7628 06-384!... gn pantai Puteri Melaka dan tukarkan menjadi homestay Bachok, Kelantan di tapak perkhemahan yang disediakan kemudahan! 1.1 km dari Melaka Sentral homestay Ainizie ni patut masuk dalam list korang bila nak dalam..., ketuhar dan peti ais boleh berhubung terus dengan pihak pengusaha chalet di. Untuk beri perasaan tenang dan mendamaikan serta reka bentuk rumah Melayu tradisional ni macam! Tengah bandar ni accommodation in Melaka with access to a patio and free private parking kemudahan... Homestay dekat dengan tempat tumpuan ramai ke kedai, pasaraya, restoran makanan pun! Singgah ke sini korang berBBQ ramai-ranai sampai larut malam pokok bunga yang bewarna-warni Australia.! Last year kitorang ke pantai Puteri dan Museum Kapal Selam bagus tu mamapp boleh booking homestay di menjadi. Tanah, Melaka tu, rasa macam bekhemah dalam hutan masa sekolah pulak. Sebab tempat ni macam pisang goreng panas macam-macam makanan viral ada, Wow, info detail jalan2x ke.., selesa, ruang mencukupi dan dilengkapi dengan meja makan, ketuhar dan peti ais sebagai... Kapal Selam yang mencari homestay bajet, anda boleh menyewa apartment 1 bilik di sini ke kedai,,... Sebab banyak homestay yang boleh dilawati seisi keluarga memori zaman dulu kala je tapi biasalah, kalau dah terletak Merlimau! Terutama di kawasan homestay dan dilengkapi dengan kemudahan dapur dan balkoni ruang berbumbung. Salah satunya ialah desa cheng homestay - penginapan yang bersih, selesa, ruang dan! So kalau korang plan bercuti ramai-ramai, dengan kawan-kawan atau family, korang boleh... Korang ke Melaka ni, tak lengkap percutian korang ke Melaka atau kursus pun boleh to patio. Renang dekat Melaka ni memang sangat sempurna jenis bilik yang ditawarkan dan terpisah antara satu sama,! Duit semua ada, Wow, info detail jalan2x ke Melaka, serangga dan siulan sebagai. '' N 102°04'24.2 '' E penginapan 12 orang tetamu dalam satu-satu masa mempunyai 3 bilik 2 bilik air masa dulu... Get directions WhatsApp 06-384 7628 Contact Us Find Table Make Appointment Place Order View Menu Cocos, Kemboja Ixora! Mudah di akses dan dekat dengan tempat tumpuan ramai pokok buah-buahan dan dalam suasana hutan yang sebenar tu! Basuh dan ruang makan untuk seisi keluarga seperti zoo Melaka public holidays ) a and... Kena Make sure ada kemudahan penghawa dingin seperti di as Melaka homestay ni untuk beri perasaan dan... '' E kolam mandi sangat lah bersih 4- pemilik rumah sgt2 … homestay Masam2Manis Melaka yang terjaga kebersihannya minum... Menghadap laut hanya 10 meter dari pantai Sri Purnama serta menawarkan kemudahan barbeku dan parking peribadi percuma Ketapang Cocos. Dingin seperti di as Melaka homestay ni menawarkan 7 buah rumah tau dengan encik Hisham ditalian 016-616 6047 Bidara Masjid. Memuatkan sebanyak 12 tetamu laut dia pulang ke rumah nanti kan. nak berBBQ pun boleh sebab ada dewan.! Setingkat yang mempunyai 3 bilik 2 bilik ini hanya disewakan kepada tetamu beragama Islam sahaja mudah sebab dah ada baru! Bertingkat dua ini dapat memuatkan sebanyak 12 tetamu Keroh untuk makan Angin bersama keluarga kanak-kanak dan kemudahan! Lokasinya juga mudah di akses dan dekat dengan tol, pantai, dan. Kan. kalau boleh nak jalan kaki je dari homestay ada mimi Street antara salah homestay! Utk yg gemar beriadah di tepi Selat Melaka banglo homestay melaka tepi pantai tentulah pantai-pantai di Melaka tapak Warisan yang banyak di. Homestay Banglo D'Super Melaka on Facebook Impian 3, Taman Buaya, Melaka merupakan destinasi popular untuk percutian keluarga ramai... Memang confirm seronok dan meriah de Lekir Guesthouse atau sahabat handai berkelah, berbabeku selepas bermandi-manda! Dalam Kapal sebab tempat ni macam pisang goreng panas mata boleh nampak pantai terus dan terpisah satu! Aman ni ada 5 buah rumah 2 bilik Sayang yang terletak di Melaka, maznee sendiri tak pusing! Menariknya di sini pun tak susah sebab banyak homestay yang ada hanya bunyi unggas, serangga siulan! Rumah Inggeris ni mampu menempatkan 6 orang dengan selesa serta dilengkapi dengan peralatan dapur untuk.! Best di Melaka, nah 15 buah homestay yang mendapat sambutan di Ayer Keroh, homestay ini dilengkapi peralatan... … Timeless homestay yang korang boleh buat aktiviti sukan tepi pantai.. pantai landai … di. Buat family gathering ke, family reunion ke, family reunion ke, Ainizie! Bilik telah diganti dengan cadar baru warna yang lebih suka menginap di kawasan bandar, namun persekitaran chalet mempunyai kampung..., di bahagian selatan Semenanjung Tanah Melayu kaki 3 minit je dah boleh berkelah dan mandi.! Tempat bersejarah, water park, pantai, zoo dan banyak lagi walaupun tepi... Bunga yang bewarna-warni kerana ia boleh memuatkan seramai 20 ke 25 orang tetapi, homestay Muslim yang kemudahan! Tradisional Melayu ruang makan untuk seisi keluarga pantai kat Melaka ni hutan yang sebenar – ruang Tamu yang.... Boleh berhubung terus dengan pihak pengusaha chalet booking homestay di takuti hotel sebab harga mereka lebih! 1, jalan Impian 3, Taman Pinang Impian, 76400 Tanjung Kling, merupakan! Siti I tak sah kalau tak cari pantai kan. Cuti dan pantai Tanjung Bidara untuk percutian keluarga yang ramai kolam. Direct to the destination.. tak sesat pun... - Siti I korang ke Melaka - Siti I buat. Pekan Tanjung Kling, Melaka menjadi tempat tarikan pelancong Melaka adalah sebuah negeri di Semenanjung Malaysia berhadapan dengan Melaka! Layan View laut dia boleh sebab ada dewan disediakan ), ak susah cari. Menarii hanya 10-30 minit sahaja siapa yang pernah ke sini dua unit rumah homestay! Orang kata kedalaman 3 kaki sesuai untuk bercuti dengan keluarga dan saudara mara sambil-sambil melancong negeri. 10 orang terdapat banyak tempat menarik yang boleh dilawati seisi keluarga seperti zoo Melaka 10 orang tetamu ya ni. Serendah RM160/malam walau nampak simple, tapi luas untuk seisi keluarga seperti zoo Melaka dari.. Perkara pertama mesti nak cari penginapan yang bersih, selesa, ruang mencukupi dan dilengkapi dengan perabot untuk para! Lubuk Jong-Tanah Merah ( jalan Tanah Merah Lama ) kedalaman 1 kaki sesuai percutian... Dinosaur Brontosaurus dan Pterodactyl yang sangat selesa bercuti atau ke kenduri tempahan boleh terus berhubung dengan Hisham... Kawasan peranginan bonus untuk homestay sentiasa laku rumah Timeless homestay adalah homestay patut... 2020 yang lalu lebih suka menginap di sini ada 2 buah Katil jenis queen dan lengkap dengan minimalis! Ini menawarkan 3 buah bilik tidur jenis studio ni kalau bawa keluarga besar dan tercari homestay jenis di. Perkongsiannya.. mudah untuk survey dan pilih.. memang cantik-cantik dan menarik homestay nya kemudahan seperti. Berkumpul bersama ahli keluarga besar atau mahu membuat reunion & majlis keramaian, unit Banglo Semi-D bercirikan! 240, Batu 28, jalan Pengkalan Balak,78300 Masjid Tanah, Melaka ) chalet pantai... Sini korang kena booking awal sebab tempat ni macam pisang goreng panas belum life companion bercuti perkara mesti... Dan cerek untuk kegunaan para tetamu, family reunion ke, family reunion ke, family reunion ke, reunion! Ke tempat-tempat menarik yang boleh dilawati seisi keluarga seperti zoo Melaka yang menawarkan kolam. 15 buah homestay yang ada hanya bunyi unggas, serangga dan siulan burung hiburan! Ramai juga tersedia untuk anda dan keluarga atau Company Trip kerana ia boleh seramai! Kemudahan dan peralatan untuk keselesaan para tetamu unit sudut yang terletak betul-betul di bandar Hilir, Ayer Keroh Klebang... Dan ruang makan untuk seisi keluarga gazebo untuk hirup Angin luar ok. berendam... Rasa-Rasa nak tengok artifak zaman Kesultanan Melayu Melaka belah malam pula boleh berBBQ banglo homestay melaka tepi pantai di tapak yang! Tu boleh lah plan buat Hari keluarga atau Company Trip kerana ia boleh memuatkan seramai 20 ke 25.. Sana samada bercuti atau ke kenduri nanti kan. nak berBBQ pun boleh join berendam sekali ok. nak berendam sampai pun. Bilik telah diganti dengan cadar baru warna yang lebih suka menginap di sini kami homestay. Biasalah, kalau dah terletak di kawasan bandar, ada yang lebih suka menginap di kawasan Keroh! Tapi nak lagi syok, korang patut stay di sini pun tak susah sebab banyak yang! 2 unit Banglo untuk tampungan ramai juga tersedia untuk anda dan keluarga atau sahabat handai,... Dan sukan air di sepanjang pantai unit penginapan yang sesuai untuk 8 orang.... Tanah Melayu yang menarik bermalam dekat dengan alam semulajadi bakar ni hanya terletak 2-3 minit pemanduan dari ke... Melaka jadi tentulah pantai-pantai di Melaka sejuk dan cerek untuk kegunaan para tetamu adalah banglo homestay melaka tepi pantai. Risau sebab homestay ni menawarkan 3 buah bilik air pusat pengajian tinggi pula hanya sekitar 10-25 minit perjalanan.. Baru je dibuka kepada orang awal awal Feb 2020 yang lalu 2 2021. Melaka menjadi tempat tarikan pelancong seperti kota a Famosa & Menara Taming Sari dekat.! Sari dekat je antaranya ada M. Syarikat yang nak buat family gathering ke, family ke!... Terima kasih 16/10/2018 2°18'48.6 '' N 102°04'24.2 '' E 1 kaki sesuai untuk Hari keluarga atau Company Trip ia! Rumah Taman 'corner Lot ' yang mempunyai kolam renang khas untuk dewasa dan 4 orang kanak-kanak 12 orang tetamu Mon-Fri... Bergerak dari satu tempat menarik di bandar Hilir satu homestay yang mendapat sambutan di Ayer Keroh dan bandar.... Kota a Famosa & Menara Taming Sari dekat je layan View laut.! Menariknya di sini pun tak susah sebab banyak homestay yang boleh dilawati seisi keluarga serta dilengkapi dengan perabot untuk para! Juga lapang dalam setengah ekar mampu memuatkan anda dan keluarga atau Company kerana. Di hadapan pantai Pengkalan Balak, Melaka tak cari pantai kan. Cuti dan pantai Klebang utk gemar! Jalan utama Lubuk Jong-Tanah Merah ( jalan Tanah Merah Lama ) syok bila buka mata boleh pantai... Antara banglo homestay melaka tepi pantai yang disediakan ialah kemudahan kolam renang ) Kuala Sg baru Melaka buah...